Corona overleg update

Beste leden,

Vanaf heden zullen we meer nieuwsberichten gaan delen via onze eigen website en Chainels en minder gebruik maken van E-mail. Alle leden zijn met hun E-mailadres ingeschreven voor updates van de OVV.

U kunt uw voorkeuren hiervoor wijzigen via het mailtje dat u ontvangt bij een update of uw gegevens laten verwijderen door een verzoek te sturen aan secretaris@ovvlieland.nl.

Corona overleg update

Beste leden,

Even een korte update nav het Corona overleg vanochtend met stakeholders.

Rederij Doeksen meldt: 

  • De dienstregeling voor juli en augustus is klaar. Er is ook weer beschikbaarheid voor 3 juli.
  • Juli is volledig omgeboekt nu.
  • De inzet van de Friesland is nog onzeker want die gaat wellicht weer tussen Enkhuizen en Medemblik varen.
  • De Willem Barentsz gaat 3 juli op Terschelling varen (vooral vanwege de capaciteit van het autodek). Voor Vlieland zullen er meer sneldiensten worden gerealiseerd.
  • De verwachte vroegste datum dat de Vlieland klaar is wordt 7 augustus, maar houd er ernstig rekening mee dat dit later wordt

Verzoek vanuit de huisartsenpraktijk

  • Let alsjeblieft goed op het personeel voor wat betreft corona gerelateerde klachten.
  • Stuur medewerkers direct naar huis als je ziekteverschijnselen constateert.
  • Ziek personeel blijft thuis en minimaal 48 uur in quarantaine liefst op een eigen kamer.

Het behoeft geen uitleg wat voor desastreuze gevolgen het kan hebben als veel mensen besmet raken doordat een medewerker met corona (te lang) doorloopt. Let goed op elkaar! Zorg goed voor elkaar!

Verzoek vanuit alle stakeholders

Een aantal van u heeft hierover ook een mail gehad vanuit de KHN afd Vlieland. Het is belangrijk dat we allemaal de regels doorvoeren die de overheid heeft opgesteld: aantal personen aan tafel, 1,5 meter, de gezondheidscheck etc. Buiten dat je een forse geldboete riskeert, gaat het om de gezondheid van ons allen en de speelruimte die we hebben om te kunnen ondernemen. Gasten zullen dit ook (moeten) begrijpen. Daarnaast zijn we van mening dat we eenheid moeten uitstralen. We hebben allemaal niet gekozen voor deze situatie, maar laten we er samen het beste van maken.