Een tweetal corona berichten

Economische impact van het coronavirus: invullen online vragenlijst

Oproep vanuit de provincie Fryslân!

De maatregelen tegen het coronavirus raken het toerisme in Fryslân hard. Provincie Fryslân wil in kaart brengen welke (economische) gevolgen de coronacrisis heeft voor de toeristische ondernemers.

Het European Tourism Futures Institute (ETFI – www.etfi.nl) van NHL Stenden Hogeschool heeft een online vragenlijst opgesteld. Het invullen van de vragenlijst is geheel anoniem. Alleen het ETFI heeft toegang tot de resultaten en gaat uiteraard zorgvuldig met de gegevens om. De eindrapportage zal zowel resultaten voor deelsectoren als voor de gehele sector bevatten. Gegevens zullen niet herleidbaar zijn naar individuele bedrijven.

Wij willen de gevolgen graag zo vroegtijdig in beeld hebben. Daarom vragen wij u om de vragenlijst zeer snel in te vullen: voor vrijdag 27 november, 12:00

De vragenlijst vindt u hier: https://hz.datacoll.nl/plbqsvizpg?l=nl

Mogelijk krijgt u via diverse kanalen een oproep tot het invullen van deze vragenlijst. Vult u de vragenlijst aub één keer in.

Namens Provincie Fryslân, hartelijk dank voor uw medewerking en veel sterkte gewenst in deze uitzonderlijke tijden. Heeft u inhoudelijke vragen over het onderzoek? Neem dan a.u.b. contact op met Tineke van der Weg, programmasecretaris Gastvrij Fryslân 2028 via (e.) t.vanderweg@fryslan.frl

 

Anderhalvemeter-regeling voor vrijetijdssector uitgebreid

De meest van u zullen wel op de hoogte zijn van dit nieuwsbericht, maar we delen het toch maar even voor degenen die het gemist hebben. Meer ondernemers in de Friese recreatie- en toerismesector kunnen subsidie aanvragen uit de provinciale  ‘Subsidieregeling COVID-19 maatregelen VTE-sector Fryslân’. Daarvoor is de lijst met de zogenoemde SBI-codes uitgebreid. Ook kunnen ze vaker een beroep op de regeling doen en is de openstelling verlengd tot en met 2 april 2021. Dit hebben Gedeputeerde Staten op 20 oktober besloten. Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

 

Voor vragen, suggesties, verbeteringen en ondersteuning staat de deur van de OVV uiteraard altijd open voor haar leden.

Winkeliers nemen contact op met Robin van Wakeren
Horeca ondernemers met Ilmar Vermeulen of Diede Westers
Duurzaamheid en bedrijventerrein Ate Dijkstra
Algemeen contact via secretariaat@ovvlieland.nl