Friese Onderwijsprijs voor Voortgezet Onderwijs Terschelling en Vlieland

Friese Onderwijsprijs voor Voortgezet Onderwijs Terschelling en Vlieland

De scholen voor Voortgezet Onderwijs op Terschelling (’t Schylger Jouw) en Vlieland (de Jutter) hebben de Friese Onderwijsprijs 2021 gewonnen!

De Gedeputeerde van de Provincie Friesland zal de prijs op 21 januari 2022 uitreiken. De prijs is ingesteld om de creativiteit en inventiviteit in het onderwijs onder de aandacht te brengen.

De scholen hebben het gezamenlijke project “Leerlingvervoer tussen Terschelling en Vlieland” met ondersteuning van de gemeenten Terschelling en Vlieland, de ondernemers van beide Waddeneilanden en Rederij Doeksen ontwikkeld en uitgevoerd. Met o.a. provinciale en gemeentelijke subsidies vaart nu dagelijks een schoolboot tussen de eilanden om leerlingen van Vlieland op Terschelling voortgezet onderwijs aan te bieden.

Inmiddels varen ook leerlingen van de basisschool met de schoolboot mee en sinds mei 2021 ook Vlielandse studenten, die de MBO-opleiding Zorgende IG in de Stilen volgen.

Het project wordt automatisch genomineerd voor de Landelijke Onderwijsprijs. Het provinciale juryrapport volgt één dezer dagen.

Het project toont aan dat we samen sterker staan, dat samenwerken loont en dat deze verbinding, de schoolboot,  nieuwe initiatieven mogelijk maakt.

Op naar de Landelijke Onderwijsprijs….!

Voor vragen, suggesties, verbeteringen en ondersteuning staat de deur van de OVV uiteraard altijd open voor haar leden.

Winkeliers nemen contact op met Peter Laagland
Horeca ondernemers met Ilmar Vermeulen of Diede Westers
Duurzaamheid en bedrijventerrein Ate Dijkstra
Algemeen contact via secretariaat@ovvlieland.nl

Leave a Comment

(0 Commentaren)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.