Meld je aan voor het Frysk Toerisme Kongres 2022

Meld je aan voor het Frysk Toerisme Kongres 2022

Op maandag 14 februari van 12.30 tot 14.00 uur, de meest romantische dag van het jaar, presenteert Merk Fryslân het Frysk Toerisme Kongres in een nieuw online jasje.

De vrijetijdssector in Friesland trekt jaarlijks miljoenen gasten en dat aantal neemt alleen maar toe in de komende jaren. Ons doel is om toerisme het jaar rond te stimuleren en niet de piekmomenten te verhogen. We zetten daarbij in op de doelgroepen die cultuur, natuur en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Friesland heeft het in zich om koploper te worden als bestemming voor verantwoord en sector overschrijdend toerisme wanneer we slim gebruik maken van kennis en expertise.

Programma

Daan Roosegaarde
We geven je vlinders in je buik en laten je opnieuw verliefd worden op Friesland. Onder andere door een blind date in het donker met Daan Roosegaarde. Meer zeggen we niet.

In gesprek met tafelgasten uit verschillende sectoren
Daarna gaan talkshowhosts Marijke Roskam en Martin Cnossen in gesprek met verschillende gasten over de liefde tussen toerisme en andere sectoren. Dat ons hart sneller klopt als het om toerisme gaat, staat buiten kijf. De talkshow bespreekt onze gezamenlijke toekomst. Is een huwelijk tussen verschillende sectoren mogelijk? En welke vruchten levert het op? Sjoerd Bootsma en Mark Hospers koppelen cultuur aan toerisme en Anne Jochum de Vries doet dat voor de sport sector. Ook gaan we in gesprek over de natuur met Jean-Paul de Rek en Jelle de Boer.

Gedurende het gehele programma presenteren we namens Provincie Fryslân de Fryske evenementenagenda met daarin een aantal highlights uit de evenementen van 2022. Daarnaast verzorgt Nynke Laverman de muzikale intermezzo's tussen de verschillende programmaonderdelen.

Jouw inbreng aan bod
Deel drie van de huwelijksreis geeft een aantal inbellers de kans om een duit bij de bruidsschat te doen. We bespreken kansen en bedreigingen voor ondernemers bij een huwelijk tussen sectoren.

Wil je jouw ideeën over samenwerkingen kwijt, mogelijkheden tegen het licht van experts houden en inspirerende input geven? Laat het dan weten via aanmelding. Wij nemen contact met je op als je ingeloot wordt in te bellen.

Voor vragen, suggesties, verbeteringen en ondersteuning staat de deur van de OVV uiteraard altijd open voor haar leden.

Winkeliers nemen contact op met Peter Laagland
Horeca ondernemers met Ilmar Vermeulen of Diede Westers
Duurzaamheid en bedrijventerrein Ate Dijkstra
Algemeen contact via secretariaat@ovvlieland.nl