Terrassen weer naar buiten

Terrassen weer naar buiten

Beste leden,

Vanaf 28 april 2021 gaan de terrassen weer open en kan er weer gewinkeld worden zonder afspraak. Aan deze versoepelingen kleven wel enkele voorwaarden. Deze voorwaarden werpen allerlei vragen op. Wij proberen er een aantal te beantwoorden.

Vanaf 28 april gaan de terrassen open. Betekent dit dat binnenruimtes van de horeca dicht blijven?

Ja. Binnen mogen er geen gasten ontvangen worden. Horeca zonder terras moeten de deuren dus nog gesloten houden voor klanten.

Mogen horeca met terras de reguliere openingstijden aanhouden?

Nee. Horecaondernemers met terras mogen van 12.00 tot en met 18.00 uur mensen toelaten. Daarna wordt het risico op besmettingen volgens de Rijksoverheid groter, omdat er tijdens het avondeten nogal eens iets wordt gedronken en afstand houden dan lastiger wordt. Vandaar dat er is gekozen voor een sluitingstijd van 18.00 uur.

Kunnen terrasgasten wel gebruik maken van het toilet?

Voor wc-bezoek mogen klanten wel naar binnen. Dat geldt ook voor mensen die willen betalen of gebruik willen maken van de garderobe.

Hoeveel mensen mogen er tegelijk aan 1 tafel plaatsnemen?

Als mensen niet samen 1 huishouden vormen, mogen er maximaal 2 mensen aan aan tafel zitten. Voor mensen die wel tot 1 huishouden behoren geldt geen maximum. Vooraf reserveren is verplicht.

Gaan terrassen van sportkantines ook open?

Nee, die mogen nog niet open. Dat komt omdat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden. Terrassen bij bedrijfskantines mogen overigens wel weer opstarten.

Geldt er een maximaal aantal gasten op terrassen?

Ja. Terrassen mogen, of ze nu klein of groot zijn, maximaal 50 gasten ontvangen. Kleine terrassen zit dan al snel vol, maar grote horecabedrijven kunnen zodoende vermoedelijk niet alle stoeltjes vullen.

Meer informatie

Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Of wilt u meer weten over de regels rondom winkelen zonder afspraak en terrasbezoek? Op de website van de Rijksoverheid– waar wij bovenstaande informatie ook vandaan hebben – kunt u alles nalezen.

(Bron: Rijksoverheid)

Voor vragen, suggesties, verbeteringen en ondersteuning staat de deur van de OVV uiteraard altijd open voor haar leden.

Winkeliers nemen contact op met Robin van Wakeren
Horeca ondernemers met Ilmar Vermeulen of Diede Westers
Duurzaamheid en bedrijventerrein Ate Dijkstra
Algemeen contact via secretariaat@ovvlieland.nl