Vlieland.site 2022 in cijfers

Rond de jaarwisseling 2021/2022 is de Vlielandsite gelanceerd. Dat zal iedereen zich nog wel herinneren: formele opening door de burgemeester op de Vuurtoren, vlaggen in de Dorpsstraat en iedereen ontving een broadsheet met informatie en soms ook promotie materiaal.
Inmiddels is de site in 2022 een jaar in de lucht geweest. We hebben daarom het jaar in een factsheet samengevat en willen hieronder een paar dingen toelichten.

In de factsheet kun je lezen dat 20.805 personen de site in 2022 bezocht hebben. In het begin waren er dat weinig, maar gedurende het jaar werden er dat steeds meer. Het wordt visueel gemaakt in de eerste grafiek.

Via de site kun je de beschikbaarheid van accommodaties opvragen. Als je dan een accommodatie kiest en doorklikt om te boeken kom je op de site van de verhuurder. Daar kun je dan daadwerkelijk boeken. Op deze wijze zijn  91 vakantiehuizen daadwerkelijk geboekt en 160 hotel- en camping verblijven (volgens een schatting). Dit kun je bekijken in de reeks onder de tweede stippellijn.

Via sociale media en nieuwsbrieven is het Toeristisch Platform Vlieland ook actief en de groei van volgers of inschrijvers is onderaan de eerste pagina in beeld gebracht.

Op de tweede pagina staan twee cirkeldiagrammen over de herkomst van bezoekers (de zogenaamde kanalen). De bezoekers komen bijvoorbeeld via het zoeken op Google (Google organisch zoeken). In januari van 2022  was dat 29% van het totaal aantal bezoekers (979) en betrof het 284 bezoekers. Afgelopen december betrof het 21% van het totaal aantal bezoekers (3638) en waren het 764 bezoekers. Een aardige toename in absolute aantallen.
Via Google Ads (betaalde advertenties) zijn in december 50% van de bezoekers op de site gekomen. Dat zijn er dus (de helft van 3638) 1819.
De verwijzingen die getoond worden in de cirkel diagrammen gaan over links op andere sites die naar de vlieland.site verwijzen. Zo komen bezoekers van de site van Rederij Doeksen ook via een link naar onze site om een kijkje nemen en zich te laten inspireren.

Tenslotte wordt er nog wat informatie gegeven over de vijf nieuwsbrieven, twee kortingsacties en de interviews die er zijn geweest in 2022.

De factsheet is te downloaden:
VLIELAND 2023 Cijfers 2022 DEF